ASPİR YAĞI 50 ML

ASPİR YAĞI 50 MLsoğuk pres,katkısız doğal

Liste Fiyatı : 25,00TL
Havale/EFT ile : 23,75TL
aspir yağı 50 ml
362245
ASPİR YAĞI 50 ML
ASPİR YAĞI 50 ML soğuk pres,katkısız doğal
Beypazarı yöresel ürünleri
25.00

Aspir Yağının Faydaları

 

Aspir yağı, doymamış yağ asitleri adı verilen sağlıklı yağlar içerir. Ölçülü tüketildiğinde, vücuttaki kan şekeri dengesini düzenleyebilir ve iltihap seviyelerini azaltabilir. Kuru cildi nemlendirmek için topikal olarak aspir yağından faydalanabilirsiniz (1). Tüm yağlarda olduğu gibi, aspir yağının kalorisi de yüksektir. Bu nedenle, idareli ve dengeli olarak kullanılması daha mantıklıdır. Aspir yağı saçlar için oldukça faydalıdır. İçeriğinde bulunan oleik asit, saç derisi ve saçlar için oldukça önemliyken içeriğinde bulunan vitaminler ise kafa derisinde kan dolaşımını artırır, saç büyümesini hızlandırır ve folikülleri güçlendirir. Aspir yağının saçlarınızı parlak ve canlı tutan özelliği, kozmetik ürünlerinde ve çeşitli kozmetik uygulamalarda tercih edilmesinin sebeplerinden biridir.

Aspir Yağı Nerelerde Kullanılır?

Aspir, eskiden beri renklendirici ve tatlandırıcı özellikleri için kullanılmıştır. Çiçeklerinden elde edilen renk tekstil boyası olarak kullanılmıştır. Bugün, bazı insanlar safranın yerine, pirinç yemeklerini renklendirmek ve lezzetlendirmek için sarı bir baharat olarak aspir kullanmaktadır. Son elli yıl boyunca, bitki esas olarak tohumlarından çıkarılan bitkisel yağlar için yetiştirilmektedir. Aspir tohumu yağı, tatsız, renksiz ve besin bakımından ayçiçek yağına benzer. Özellikle kozmetikte ve yemeklik yağ olarak, salata sosunda ve margarin üretiminde kullanılır. Ayrıca aspir yağı kapsül olarak da tüketilebilir. Pişirme yağı olarak aşırı ısıtılmadan kullanılmaktadır, besin değeri yüksek bileşiklerin yok olmaması için yapılan bu uygulama aynı zamanda yağın dumanlanmasını engellemektedir. Yüksek dumanlanma noktasına sahip yağlarda ısının artması önemli olmasa da aspir tohumu yağının dumanlanma noktası düşüktür. Yüksek ısıya uygun yemeklik bir yağ arandığında genellikle aspir tohumu yağı tercih edilmez.

  • Açıklama
    • Aspir Yağının Faydaları

       

      Aspir yağı, doymamış yağ asitleri adı verilen sağlıklı yağlar içerir. Ölçülü tüketildiğinde, vücuttaki kan şekeri dengesini düzenleyebilir ve iltihap seviyelerini azaltabilir. Kuru cildi nemlendirmek için topikal olarak aspir yağından faydalanabilirsiniz (1). Tüm yağlarda olduğu gibi, aspir yağının kalorisi de yüksektir. Bu nedenle, idareli ve dengeli olarak kullanılması daha mantıklıdır. Aspir yağı saçlar için oldukça faydalıdır. İçeriğinde bulunan oleik asit, saç derisi ve saçlar için oldukça önemliyken içeriğinde bulunan vitaminler ise kafa derisinde kan dolaşımını artırır, saç büyümesini hızlandırır ve folikülleri güçlendirir. Aspir yağının saçlarınızı parlak ve canlı tutan özelliği, kozmetik ürünlerinde ve çeşitli kozmetik uygulamalarda tercih edilmesinin sebeplerinden biridir.

      Aspir Yağı Nerelerde Kullanılır?

      Aspir, eskiden beri renklendirici ve tatlandırıcı özellikleri için kullanılmıştır. Çiçeklerinden elde edilen renk tekstil boyası olarak kullanılmıştır. Bugün, bazı insanlar safranın yerine, pirinç yemeklerini renklendirmek ve lezzetlendirmek için sarı bir baharat olarak aspir kullanmaktadır. Son elli yıl boyunca, bitki esas olarak tohumlarından çıkarılan bitkisel yağlar için yetiştirilmektedir. Aspir tohumu yağı, tatsız, renksiz ve besin bakımından ayçiçek yağına benzer. Özellikle kozmetikte ve yemeklik yağ olarak, salata sosunda ve margarin üretiminde kullanılır. Ayrıca aspir yağı kapsül olarak da tüketilebilir. Pişirme yağı olarak aşırı ısıtılmadan kullanılmaktadır, besin değeri yüksek bileşiklerin yok olmaması için yapılan bu uygulama aynı zamanda yağın dumanlanmasını engellemektedir. Yüksek dumanlanma noktasına sahip yağlarda ısının artması önemli olmasa da aspir tohumu yağının dumanlanma noktası düşüktür. Yüksek ısıya uygun yemeklik bir yağ arandığında genellikle aspir tohumu yağı tercih edilmez.

      aspir    okaliptus    inicr    çekirdeği    baharat    zeyveli    halise teyze    abla    soğuk pres    doğal    bitkisel    nar çekirdeği yağı    cold    pres   
  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu ürün için henüz kimse yorum yazmamış.
Kapat